Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) бара од сопствениците на угостителски објекти пред најавата дека е можно од следната недела некои од нив да бидат отворени да спроведат дезинфекција и чистење на опремата и на површините за обработка на храна и да го дезинфицираат целиот објект.
Зоран Атанасов, директор на АХВ, на денешната прес-конференција на Инспекцискиот совет рече дека и забелешките од досегашните надзори што се направени од почетокот на вонредната состојба се однесуваат токму на лошите хигиенски услови – за чување на храната и на површините каде што се обработува, или на немањето сертификати кај вработените за безбедност во ракување со храна, како и за неспроведени санитарни прегледи.
Прочитајте ја официјалната објава на АХВ на следниот линк >>> https://bit.ly/2W5SpUY
BDD-Steri Ви нуди решение коешто го задоволува NF T 72-281 стандардот за ефикасност на системи за дезинфекција, протокол креиран од страна на AFNOR и познат по многу строгите услови за исполнување.
По секоја дезинфекција извршена со STERISAFE Pro роботот, ние Ви издаваме сертификат што ја потврдува ефикасноста на процедурата.
Нашите тимови се на терен и вршат дезинфекција и стерилизација на деловни простории, домови, возила, чекални, сали…