[email protected] +389 76 790 380

ЦЕЛОСНО УНИШТУВАЊЕ НА ГАБИТЕ – КВАСНИИ МУВЛИ

ЦЕЛОСНО УНИШТУВАЊЕ НА ГАБИТЕ – КВАСНИ МУВЛИ
STERISAFE-Pro покажува ефикасно убивање на габите.
Компаниите се стремат постојано да додаваат вредност на нивната понуда за да ги задоволат потребите на нивните потрошувачи. Секоја индустрија има различен приод. На пример, една железничка компанија сака да ја олесни продажбата на своите билети преку воведување онлајн или мобилни апликации за продажба. Од друга страна, една механичарска работилница обезбедува автомобил додека вашиот е на поправка.
Како една компанија за храна може да испорача поголема вредност за своите потрошувачи? Еден од очигледните одговори на ова прашање е преку зголемување на безбедноста на храната. Безбедноста на храната има многу аспекти. Технолошкиот напредок и иновациите дозволуваат храната што се сервира на вашата маса да биде ослободена од патогени супстанци.
Производители на леб и торти.
Најголемата пекара со данско сопствеништво се карактеризира со едни од највисоките стандарди за хигиена во индустријата. Сепак, тоа не го спречува тимот за квалитет во оваа компанија проактивно да бара и да ги оценува новите методи за дезинфекција. Како дел од овие процеси за континуирано подобрување, тимот за квалитет на Kohberg, воден од Берит Мунк, ја тестираше технологијата на циклус за дезинфекција со полна длабочина (FDDC).
FDDC е напредна технологија за дезинфекција која е вградена во мобилна единица за дезинфекција на цела соба STERISAFE-Pro и SAFE-ROOOM.
Резултати од тестот:
Според Берит Мунк, виш менаџер за квалитет:„Резултатите се доволни за ние да бидеме убедени од моделот“.
Хигиенскиот тим на Kohberg направија сопствени микробиолошки тестови. Конкретно, тимот користел дваесет контактни површиниза да собере микробиолошки примероци. Анализата покажала неверојатно целосно уништување од 100% на сите 20 површини. Имајќи ја предвид применетата методологија, ова претставува највисокото измерено целосно уништување на контролирани организми, односно две контаминирачки габи – квасни мувли.

Related articles

НОМИНИРАН ЗА БИЗНИС НАГРАДАТА НА КОПЕНХАГЕН ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД

INFUSER е номиниран за бизнис наградата на Градот Копенхаген (Københavns Kommune Erhvervspris 2017) втора година по ред. Минатата година, градската […]

Learn More

STERISAFE™-PRO Робот за дезинфекција на цела соба

STERISAFE АВТОМАТИЗИРАНИ СИСТЕМИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЦИКЛУС ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА СО ПОЛНА ДЛАБОЧИНА (FDDC) ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА НА НАУКАТА ЗАД ТЕХНОЛОГИЈАТА За време на […]

Learn More

СИСТЕМ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА NOXЗА СКЛАДОВИ НАТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЈА

СИСТЕМ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА NOXЗА СКЛАДОВИ НАТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЈА Систем соDeNOx-обновувањена соларни централи За да се избалансира неактивноста на една соларна […]

Learn More